Eveniment

Premieră: primăria Arad construieşte locuinţe pentru angajaţii investitorilor

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă

Autor: Mediafax

24.04.2015, 00:02 1022

Primăria Arad va definitiva, în urmă­toarele două luni, un plan de atragere a investiţiilor, în perspectiva înfiinţării unui pol de dezvoltare Arad - Timişoara, oferta municipalităţii arădene cuprinzând locuinţe pentru angajaţii marilor companii şi facilităţi la plata impozitelor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat ieri că municipalitatea lucrează la un plan de atragere a investiţiilor, care presupune lansarea unor pachete de facilităţi acordate mediului economic.

Potrivit edilului, oferta oraşului către investitori face parte din planul înfiinţării polului economic Arad - Timişoara, oraşul de pe Bega având deja stabilite pachete de facilităţi pentru companii. „Împreună cu Banca Mondială, am gândit ca un pol Arad - Timişoara să fie realizat în 10-20 de ani, un pol care să aibă peste 600.000 de locuitori. În această zonă a Europei, de la Budapesta la Bucureşti, lipseşte un mare pol de dezvoltare“, a spus Falcă.

El a declarat că primăria Arad „pregă­teşte în acest moment un pachet cu facilităţi pentru mediul economic, care înseamnă infrastructură, spaţii de locuit şi reduceri la plata impozitelor locale“.

Falcă a afirmat că, în principiu, oferta va cuprinde pachete diferite în funcţie de valoarea investiţiilor, respectiv pentru investiţii de până la un milion de euro, de până la cinci milioane de euro sau peste această sumă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO