Eveniment

Premierul Boc: Majorarea cotei unice nu este o solutie

05.03.2009, 19:37 16

Cota unica a determinat cresterea veniturilor colectate la bugetul de stat si reducerea economiei subterane si o eventuala majorare a acesteia nu poate constitui in prezent o solutie pentru Romania, a declarat ieri premierul Emil Boc.

"Este un angajament al Guvernului si prin Parteneriatul pentru Romania de a mentine cota unica de 16%, fiind una care s-a demonstrat generatoare de venituri la bugetul de stat, de scoatere la suprafata a economiei subterane si care incurajeaza mediul de afaceri sa isi plateasca impozitele si taxele. Din acest punct de vedere, astazi nu cred ca poate reprezenta o solutie pentru Romania majorarea cotei unice", a spus Boc la postul public de radio, citat de Mediafax. El a amintit ca noile reglementari privind impozitarea vor fi stabilite prin Codul fiscal, document programat sa fie finalizat in lunile martie-aprilie.
Intrebat daca Executivul intentioneaza sa introduca impozite in agricultura, premierul a aratat ca nu a avut loc inca o discutie pe acest subiect si ca dezbaterile au vizat doar o strategie de transformare a Romaniei din importatoare de produse agricole intr-o tara exportatoare.
Premierul a mai mentionat ca cresterea varstei de pensionare nu este inclusa in agenda imediata a Guvernului. "Nu avem in agenda imediata a Guvernului un asemenea proiect. Evident ca la nivelul politicilor macroeconomice sunt tot felul de scenarii, tot felul de analize, dar in acest moment nu avem pe masa de lucru a Guvernului un asemenea proiect", a spus Boc. Varianta actualizata a Programului de Convergenta transmisa Comisiei Europene prevede ca varsta de pensionare va creste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO