Eveniment

Premierul Cioloş pune capăt speculaţiilor: Nu exclud ca imediat după alegeri să intru într-un partid politic

Premierul Cioloş pune capăt speculaţiilor: Nu exclud...

Autor: Liviu Dadacus

06.12.2016, 14:56 8493

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că nu exclude posibilitatea ca imediat după alegeri să intre într-un partid politic, el răspunzînd astfel unei întrebări vizând asumarea construcţiei instituţionale a unui partid politic în cazul în care nu va deveni premier.

Cioloş a participa marţi la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social.

În cadrul sesiunii de întrebări, el a fost întrebat de fostul lider al PNL Valeriu Stoica ce va face dacă nu ajunge premier.

''Ce veţi face dacă nu veţi ajunge premier? Ce veţi face după aceea ? Aveţi avea curajul să asumaţi construcţia instituţională a unui partid? Veţi accepta riscul de a vă mudări într-un partid pentru a-l curăţi?'', a spus Stoica.

''În momentul de faţă nu sunt decis dacă modalitatea cea mai bună a mea de a mă angaja în construcţia de care vorbeam e ca imediat după alegeri să intru într-un partid politic. Nu exclud acest lucru, dar va depinde de mai multe lucruri'', a fost răspunsul premierului.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că doar un membru de partid poate fi preşedintele PNL, afirmând că s-ar bucura dacă Dacian Cioloş s-ar înscrie şi că, potrivit legii, Congresul în care liberalii îşi vor alege conducerea va avea loc anul viitor.

''În momentul acesta legea partidelor este foarte limpede, doar un membru de partid poate deveni preşedinte de partid. (…) Congresul va fi în anul 2017 (…) dacă Dacian Cioloş va dori să se înscrie în PNL ceea ce ar fi un lucru de dorit de mine cel puţin, dar şi de colegii mei vom vedea atunci'', a declarat Gorghiu, întrebată la DC News dacă Dacian Cioloş ar putea fi preşedintele PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO