Eveniment

Premierul Cioloş se întâlneşte joi cu Klaus Mangold, prietenul lui Ţiriac, fostul preşedinte al Daimler Chrysler Services

Premierul Cioloş se întâlneşte joi cu Klaus Mangold,...
28.03.2016, 13:21 1567

Dacian Cioloş se întâlneşte joi cu Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului DaimlerChrysler Services AG şi al Comitetului de Est al Economiei Germane, potrivit biroului de presă al Guvernului.  

Klaus Mangold a fost unul dintre liderii mediului de business din Germania şi este în continuare una dintre cele mai influente personalităţi care susţin interesele companiilor germane. Într-un interviu din 2012, el spunea că România ar trebui să-şi valorifice mai bine avantajele competitive date, pe de-o parte, de nivelul salariilor şi de gradul de pregătire al forţei de muncă şi, pe de alta, de poziţia geostrategică de punte între regiuni - aproape de Turcia, care are o creştere economică puternică, şi de Rusia, care de asemenea are potenţial să atingă rate înalte de creştere.

Klaus Mangold, lider al mediului de business din Germania: Companiile germane care au venit în România au avut foarte mare succes şi sunt angajate să continue

"În mod esenţial, un investitor nou are ne­voie de un mediu economic stabil, de încredere în cadrul politic şi de oameni bine pregătiţi, iar România are atuurile sale şi cred că va fi interesantă pentru noi investiţii. Cu siguranţă este interesantă pentru investitorii germani pentru că toate companiile care au venit au avut foarte mare succes în această ţară.", spunea el. 

Influentul lobbyist german a vizitat România şi înainte de 1990. "Am fost un martor al evoluţiilor din România atât în epoca veche, cât şi în cea nouă şi am urmărit transformările care au avut loc."

El este un obişnuit al partidelor de vânătoare organizate de omul de afaceri Ion Ţiriac. În timpul guvernului Năstase el s-a implicat în organizarea de contacte la nivel înalt cu cancelarul Gerhard Schroeder. În 2010 el a fost primit şi de prim-ministrul Emil Boc, pe vremea în care era preşedintele comitetului pentru relaţiile industriei germane cu Europa de Est - organizaţie care reprezintă interesele economice ale Germaniei în Rusia, Europa Centrală, Europa de Sud-Est, Caucaz şi Asia Centrală. De altfel, Mangold este una dintre personalităţile cu implicare în dezvoltarea axei economice Germania - Rusia.

Mangold a fost şi preşedintele consiliului de supraveghere al gigantului din turism TUI care în mod constant în ultimii ani a criticat serviciile de pe litoralul românesc şi promovarea slabă de pe piaţa externă, arătându-se reticent în a mai aduce turişti. El consideră că România nu poate concura cu Turcia sau Grecia din punctul de vederii al infrastructurii turistice de litoral şi ar trebui să-şi găsească o poziţionare proprie. "Turiştii străini vin în România în principal pentru peisaje, pentru natura bine conservată, pentru arta tradiţională şi vechile mănăstiri. Ar trebui conştientizat că nu poate deveni o piaţă-cheie pentru turismul de litoral, neavând o infrastructură comparabilă cu cea din Turcia sau Grecia, şi ar fi bine să-şi caute o poziţionare proprie inclusiv prin dezvoltarea facilităţilor pentru sporturile de iarnă."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO