Eveniment

Premierul Dacian Cioloş, la Gala ZF 17 ani: Acest guvern va fi alături de voi, nu doar pentru că trebuie să fie, ci şi pentru că în noul guvern comunitatea de business este bine reprezentată. VIDEO

Autor: Greta Bogdan

24.11.2015, 23:32 355

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat în cadrul galei ZF 2015 că încurajează mediul business şi că în acest sens, alături de noul său guvern, va căuta cele mai bune soluţii pe termen mediu şi lung.

“Este prima mea ieşire în calitate de prim-ministru şi mă bucur că este în faţa dvs. Printre priorităţile Guvernului, dezvoltarea economică are un loc de frunte. Felicit ZF pentru ceea ce face de 17 ani, pentru ceea ce face pentru societatea românească. Viitorul ei depinde de imaginaţia dvs., însă depinde şi de modul în care Guvernul vă sprijină”, a declarat Dacian Cioloş.

“Acest guvern va fi alături de dvs. nu doar pentru că trebuie să fie, ci şi pentru că în noul guvern comunitatea de business este bine reprezentată. M-am orientat după oameni care vin cu experienţă şi au cunoaştere managerială. Sunt convins că această experienţă va fi capitlizată de acest guvern”, a mai spus premierul.

Dacian Ciloş a subliniat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru noul guvern.

Ce a mai declarat premierul României la Gala ZF 2015:

-“Sper ca împreună să găsim în timpul scurt  de doar un an şi alte soluţii care să fluidizeze procesul de dezvoltare economică”.

-“Am început deja o discuţie cu membrii guvernului despre proiectul de dezvoltare economică, pentru a lăsa guvernelor viitoare un cadru de dezvoltare economică care să ţină cont de experienţa dvs”.

-“Să gândim împreună această perspectivă pentru a lua în considerare capitalul românesc, să profităm de poziţia noastră de neutralitate politică, având ca obiectiv dezvoltarea generală a României”.

-“Să ne gândim împreună şi la ce ar putea susţine România în 2019 în ceea ce priveşte numele viitorului preşedinte al Uniunii Europene”.

-“Ne dorim să lucrăm împreună, să pornim de la o analiză a resurselor de care dispunem, să ne gândim la o identificare mai bună a capitalului românesc, să vedem cum putem sprijini dezvoltarea economică, orientând în acest sens şi educaţia, cercetarea şi dezvoltarea de mediu”.

-“Ministrul economiei, Costin Borc, va primi această sarcină, de a se ocupa de mediul de business, aşteptăm să ni se alăture şi reprezentanţi din partidele politice, din mediul bancar”

 

“Doresc să felicit ZF pentru această aniversare. La cât mai mulţi ani cu o economie prosperă”, şi-a încheiar premierul intervenţia la Gala ZF 2015. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO