Eveniment

Premierul Dăncilă: Investiţiile au crescut în primele şase luni. Ne vom încadra în limita de deficit bugetar

Premierul Dăncilă: Investiţiile au crescut în primele...

Autor: Ionel Dancu

02.08.2018, 14:20 103

„Investiţiile publice pe primele şase luni ale anului 2018 au ajuns la 9,1 miliarde lei, comparativ cu 6 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului 2017. Vorbim, aşadar, despre o creştere foarte importantă, cu aproximativ 50%. Investiţiile străine directe au crescut, de asemenea, în primul semestru al acestui an, la 2,21 miliarde euro, comparativ cu 1,93 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit premierului Dăncilă, în primele şase luni ale anului au intrat în economie 6,9 miliarde lei din fonduri europene - plăţi efectuate, cu aproape 22,8% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2017.

„Am văzut cum imediat după publicarea execuţiei bugetare pe prima jumătate a anului, mulţi s-au grăbit să facă scenarii îngrijorătoare cu privire la deficitul bugetar. Aş vrea să-i liniştesc. Suntem un Guvern responsabil cu prezentul şi cu viitorul României. Ne vom încadra în limita de deficit bugetar de 3% din PIB", a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO