Eveniment

Premierul Grindeanu: Încercăm să transportăm România într-un hub energetic pe Balcani. E păcat să nu folosim resursa pe care o avem

Premierul Grindeanu: Încercăm să transportăm România...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.02.2017, 16:29 154

”Eu am încredere în cei doi colegi ai mei. Sunt convins că ceea ce înseamnă priorităţi ale celor două ministere vor fi puse în practică într-un ritm alert. Sunt minister care sunt adiacente ca şi profil. Îmi doresc pentru Ministerul Economiei, să începeţi, dle ministru, cu revitalizarea industriei de Apărare. Avem în buget 2% din PIB pentru Apărare. Mi-aş dori ca marea parte a acestei sume să fie cheltuită în România, astfel încât să putem să ajutăm industria naţională de apărare”, a spus Sorin Grindeanu.

Noului ministru pentru IMM-uri premierul i-a cerut să facă rapid proiectul pentru Legea prevenţiei.

La rândul său, noul ministru al Economiei, Mihai Tudose, precizat că a stabilit pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu ministrul Apărării, pentru a se pune de accord cu necesităţişle Armatei Române şi capacitatea de producţie a industriei româneşti de apărare.

”De asemenea, în cel mai scurt timp vom prezenta o analiză a situaţiei şi un plan de măsuri pe baza celor doi giganţi ai economiei româneşti – Transgaz şi Transelectrica, să încercăm să transportăm România într-un hub energetic pe Balcani, căci e păcat să nu folosim resursa pe care o avem. Vom acţiona, conform programului de guvernare, în tot ceea înseamnă parte de minerit neenergetic pentru valorificarea superioară a minereurilor din România, să nu mai exportăm minereu de cupru, ci să producem plăci de cupru. E valabil şi în alte domenii, în alte zone de minereuri, ajungând până la resursa naturală – apa, care este cea mai importantă. Avem cea mai bogată resursă de apă mineral din Europa şi nu ştim să o folosim cum trebuie”, a spus Tudose.

Alexandru Petrescu, noul ministru al IMM-uri , a spus că în domeniul său sunt problem e stringente, printre care accesul dificil la finanţare şi o insuficientă dezvoltare a culturii exportului de către firmele româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO