Eveniment

Premierul Mihai Tudose: Şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni este puţin

Premierul Mihai Tudose: Şi pedeapsa cu moartea pentru...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

10.01.2018, 23:47 52

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, că pentru anumite infracţiuni ”şi pedeapsa cu moartea este puţin”, deşi ştie că injecţiile letale nu corespund politicii mondiale.

”O să fiu mai non-european (...) şi probabil că o să mă coste foarte mult ce o să vă spun acum, dar îmi asum. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni este puţin. Pentru cine nenoroceşte un copil, pentru cine ia o viaţă, că îi vezi zâmbind.... Şi mai e ceva, tragedia mare este când îl vezi că e recidivist, că a mai comis-o o dată şi l-au prins, şi l-au trimis la puşcărie şi după trei ani a făcut-o iar. Este inacceptabil aşa ceva, inaccptabil. Hai măcar să stabilim că pentru lucruri de genul ăsta, închisoarea pe viaţă e partea cea mai dulce. Şi-aici, iertaţi-mă, dar nu înţeleg de ce trebuie să plătim noi contribuabilii, dar repet ştiu că o să mă coste foarte mult chestia asta”, a declarat la Antena 3 Mihai Tudose.

Premierul a mai spus că ştie că înjecţiile letale nu corespund politicii mondiale.

”Dar nici închidem ochii la niştre monştri, să fim umani. Păi el nu e om în primul rând. Nu poate să fie om unul care face aşa ceva. Bătrâni călcaţi în picioare şi omorâţi, pentru zece lei din pensie, copii abuzaţi în lift. Dumnezeule mare, că la fundul altuia, iertaţi-mă, e simplu, Domnule, stai un pic, dar ia pune-te tu în cazul în care cineva din familia ta păţeşte aşa ceva, păi nu te uiţi după topor şi te uiţi să-l găseşti tu înaintea (...) Hai să fim umani cu cei care sunt oameni”, a mai spus MIhai Tudose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO