Eveniment

Premierul Sorin Grindeanu: Excedent bugetar pe primele trei luni este de 1,64 miliarde de lei, în timp ce rata somajului este la un minim istoric

Premierul Sorin Grindeanu: Excedent bugetar pe primele...

Autor: Mona Scarisoreanu

20.04.2017, 16:38 677

“În primele trei luni ale anului am împrumutuat cam un sfert din ce a împrumutat guvernul Cioloş. Împrumuturile de acum s-au făcut pe termen lung, la costuri reduse, la cel mai bun randament istoric pentru România. Sumele vor fi folosite pentru dezvoltare. Este o zi proastă pentru toţi apostolii austerităţii. În primele trei luni avem excedent bugetar. Vom înregistra un excedent bugetar de 1,64 miliarde de lei, adică 0,2 % din PIB. Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu patru miliarde mai mari decât în trimestul I 2016”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la începutul şedinţei de guvern de joi.

Acesta a arătat că, în ceea ce priveşte colectarea TVA, aceasta a crescut în luna febuarie cu 2,5% faţă de februarie 2016 şi 8,9% în martie 2017 comparativ cu luna similară din 2016.

“S-au creat 62000 de noi locuri de muncă în primele luni ale anului. Rata şomajului este la un minim istoric din ultimii 27 de ani”, a adăugat primul ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO