Eveniment

Premierul Sorin Grindeanu: Situaţia vaccinării devine o urgenţă. Măsurile propuse de Guvern

Premierul Sorin Grindeanu: Situaţia vaccinării devine o...

Autor: Departamentul Politic

24.04.2017, 17:42 317

”Cred că situaţia vaccinării chiar devine o urgenţă. Sunt extem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă. Mă aştept ca Ministerul Sănătăţii, împreună cu dumneavoastră, marii producători de vaccinuri, să venim cu soluţii extrem de clare şi predictibile, încât să nu mai avem probleme anii viitori”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Măsurile propuse de şeful Executivului au în vedere instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului; modificarea legislaţiei în privinţa modului de achiziţie în cazul vaccinurilor, realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri şi realizarea unui stoc naţional de vaccinuri pentru situaţii speciale, se arată într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a menţionat că proiectul Legii vaccinării se află, în continuare, în dezbatere publică şi că este deschis tuturor propunerilor, astfel încât să rezulte un cadru legal care să asigure un sistem fluid de aprovizionare cu vaccinuri.

Întâlnirea şefului Executivului şi a ministrului sănătăţii, Florian Bodog, cu reprezentanţii Pfizer, MSD România, GSK România şi Sanofi a avut loc în contextul Săptămânii Europene a Imunizării 2017, iar următoare întâlnire în aceeaşi formulă se va desfăşura peste două săptămâni.

Situaţia vaccinurilor va fi dicutată de premier şi cu asociaţii ale medicilor, manageri de spitale şi organizaţii nonguvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO