Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă vorbeşte despre atentatele de la 11.09.2001

Premierul Viorica Dăncilă vorbeşte despre atentatele...

Autor: Alexandru Costea

11.09.2019, 13:06 125

"Astăzi se împlinesc 18 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, oribila tragedie care a luat mii de vieţi şi care a zdruncinat o lume întreagă. Sunt astăzi tineri care privesc chipurile părinţilor doar în poze, sunt fraţi şi mame îndurerate, sunt suflete sfâşiate de dor şi greutate. Le doresc linişte, alinare şi putere tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în astfel de nenorociri. Este un moment pe care nu avem voie să îl uităm, aşa cum nu avem voie să închidem ochii în faţa violenţei extreme, a actelor criminale, a celei mai josnice forme de laşitate. Avem cu toţii datoria de a lupta neîncetat împotriva actelor de terorism, de a ne continua eforturile şi a ne întări sprijinul pentru instaurarea păcii şi a stabilităţii durabile la nivel mondial", arată un mesaj publicat, miercuri, pe Facebook, de premierul Viorica Dăncilă.

Pe 11 septembrie 2001, patru atacuri sinucigaşe, plănuite şi executate de militanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida, au avut loc în SUA. Patru avioane de linie au fost deturnate cu scopul lovirii unor clădiri simbol ale SUA: turnurile gemene World Trade Center din New York şi Pentagonul din Washington. Trei şi-au atins ţintele, însă al patrulea şi-a ratat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO