Eveniment

Preşedintele ANAF, îngrijorat că poate scade colectarea pe fondul protestelor angajaţilor din Finanţe

Preşedintele ANAF, îngrijorat că poate scade...

Autor: Mona Scarisoreanu

16.05.2017, 16:22 1672

"Ni s-au raportat mai multe situaţii în care plăţile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcţionari care protestau. La Timişoara, de exemplu, au existat angajaţi ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcţionarului public. În multe administraţii financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică. Le cer să nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depăşit", a declarat domnul Bogdan Nicolae Stan.

În comunicatul Fiscului se arată că, preşedintele ANAF le-a cerut directorilor executivi să poarte un dialog onest cu reprezentanţii sindicatelor din finanţe şi să găsească împreună o soluţie prin care să se asigure buna desfăşurare a activităţii instituţiei.

"Blocarea, chiar şi pentru o perioada scurtă de timp, a activităţii de colectare are repercusiuni nedorite şi de multe ori, greu de contorizat, asupra întregii societăţi", a mai precizat domnul Bogdan Nicolae Stan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO