Preşedintele BERD la Bucureşti: Vedem urgenţă specială pentru investiţii în infrastructură

2 feb 2016 Autor: Claudia Medrega

Preşedintele BERD, Sir Suma Chakrabarti: Companiile deţinute de stat ineficiente şi infrastructura deficitară consumă resursele limitate şi blochează progresul.

România a rămas în urmă cu dezvoltarea infra­structurii, iar privatizarea întreprinderilor de stat are nevoie, de asemenea, de un impuls, discutarea proiectelor majore de infrastructură fiind scopul principal al vizitei în România, spune Sir Suma Chakrabarti, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. El consideră că BERD poate să joace un rol important în finanţarea infrastructurii de transport şi energie.

„Scopul vizitei este să discutăm cu autorităţile modalităţile prin care BERD poate ajuta la reducerea decalajului infrastructurii în România - unul dintre cei mai critici factori în dezvoltarea ţării - şi s-o aproapiem de standardele UE.“

Vedem urgenţă specială pentru investiţii în infrastructură şi suntem gata să investim în proiecte prioritare. România a rămas în urmă cu dezvoltarea infrastructurii. Acest decalaj împiedică evoluţia ţării. Discutăm de investiţii şi reforme în domenii precum transporturile, energia şi infrastructura de comunicaţii“, a declarat preşedintele BERD pentru ZF.

El a explicat că lipsa investiţiilor în regiunile mai puţin dezvoltate agravează disparităţile regionale, împiedică integrarea ţării şi utilizarea eficientă a resurselor sale şi împiedică progresul în privinţa incluziunii economice şi sociale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2016

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, berd
, infrastructura
, presedinte
, investitii
, urgenta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide