Eveniment

Preşedintele Comisiei Europene, către Dăncilă: E crucial ca România să nu facă paşi înapoi în progresele înregistrate

Preşedintele Comisiei Europene, către Dăncilă: E...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

10.07.2018, 22:09 88

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a transmis, marţi, la Bruxelles, premierului Viorica Dăncilă că o încurajează să revină la „un discurs politic normal în ţară”, precizând că este crucial ca România „să nu facă paşi înapoi în progresele înregistrate” în contextul MCV.

"Preşedintele Jean-Claude Juncker s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. La întrevedere au participat şi Prim-vicepreşedintele Timmermans şi comisarul european Creţu. Discuţiile între preşedintele Juncker şi doamna Dăncilă s-au axat pe pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a lui 2019, care se va întâmpla într-un moment important pentru Uniune. De asemenea, cei doi au discutat despre propunerea Comisiei Europene asupra bugetului UE, valorificarea fondurilor structurale şi politica economică", a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

"Referitor la Mecanismul de Verificare şi Cooperare din România, preşedintele Juncker a subliniat că reprezentanţii Comisiei vor continua să monitorizeze evoluţiile din ţară şi a insistat asupra faptului că este crucial ca România să nu facă paşi înapoi în progresele care au fost înregistrate. Preşedintele Juncker a încurajat prim-ministrul să acţioneze în sensul revenirii la un discurs politic normal în ţară, mai ales în perspectiva asumării preşedinţiei Consiliului UE", completează sursa citată.

Premierul Viorica Dăncilă le-a prezentat, la Bruxelles, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar şi a arătat ca finalizarea MCV e un obiectiv al Guvernului.

"Prim-ministrul a prezentat ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar şi a arătat ca finalizarea MCV rămânere un obiectiv important pe agenda guvernamentală", se arată în comunicatul de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

Pe 4 iulie, Comisia Europeană arată, într-un punct de vedere remis agenţiei MEDIAFAX, că urmăreşte cu tot mai mare îngrijorare evoluţiile din România şi transmite că nu va ezita să treacă la acţiuni unde va fi necesar pentru asigurarea compatibilităţii cu tratatele europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO