Eveniment

Preşedintele Comisiei Europene îl ironizează pe Nigel Farage, unul din arhitecţii Brexitului: De ce eşti încă aici? Aţi votat să ieşiţi!

Autor: Ştefan Stan

28.06.2016, 12:56 12255

Nigel Farage a fost ţinta unor replici ironice din partea preşedintelui UE Jean Claude Juncker, în sesiunea de urgenţă a Parlamentului European, în care se discută ieşirea Marii Britanii de după referendum, scrie BBC. 

Liderul UKIP şi-a luat locul alături de alţi parlamentari britanici la Bruxelles, în timp ce Juncker se adresa membrilor în vederea paşilor următori care trebuie făcuţi. 

”Aceasta este ultima oară când aplaudaţi aici”, a spus Juncker după ce politicienii Anti-UE au început să aplaude declaraţia preşedintelui, care spunea că ”trebuie respectată democraţia britanică şi modul în care şi-au exprimat punctul de vedere”. 

”Sunt surprins că încă sunteţi aici. Luptaţi pentru exit, britanicii au votat pentru ieşire. Voi de ce sunteţi aici?!” a întrebat Juncker. 

La acelaşi summit, cancelarul german Angela Merkel a spus că ”Marea Britanie nu se poate aştepta să nu mai aibă nicio obligaţie, dar să îşi păstreze privilegiile”. 

Sursă video: BBC

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO