Eveniment

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene,...

Autor: Mihaela Gidei

29.01.2018, 16:42 261

Instanţa de fond a decis, iniţial, plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Tribunalul Bacău nu a dispus arestarea lui Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, deoarece, aşa cum se arată în motivarea instanţei, s-a apreciat că măsura controlului judiciar este suficientă pentru desfăşurarea procesului penal.

„Tribunalul constată că deşi există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală, se apreciază că o măsură preventivă mai uşoară, cea a controlului judiciar, este suficientă pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unor alte infracţiuni”, arată instanţa motivele pentru care a dispus măsura controlului judiciar.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

"Întâlnirea dintre martor şi AI a avut loc în biroul acestuia din urmă din Consiliul Judeţean Neamţ, la sfârşitul lunii ianuarie 2017. După ce a citit biletul AI i-a zis că e ok şi tatăl său să stea liniştit întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile", se arată în motivarea magistraţilor Tribunalului Bacău.

Dosarul a fost deschis în cursul anului 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO