Eveniment

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: PSD a făcut ca o femeie de serviciu să câştige cât un profesor; Declaraţia Olguţei, populistă

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: PSD a...

Autor: Cătălina Mănoiu

27.03.2017, 15:05 1637

„Mi se pare o declaraţie total populistă, demagogică şi lipsită de orice fundamentare. Orice discuţie despre salarizarea din domeniul bugetar trebuia să înceapă cu o lege a salarizării unitare. Din nefericire, actualii guvernanţi se confruntă cu o situaţie extrem de gravă şi cu impact direct şi abrupt asupra investitorilor. În sectorul bugetar au făcut anapoda, populist şi iresponsabil unele majorări salariale. Noi nu spunem că nu era nevoie să se majoreze salariile în sectorul public, însă într-un cadru care să-ţi asigure echitate şi performanţă şi motivare pentru ca, în domeniile respective, să se lucreze din ce în ce mai bine şi mai implicat”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, solicitată să comenteze declaraţia ministrului Muncii, potrivit căreia salariile medicilor vor ajunge la 3.600 de euro, în anul 2018.

Raluca Turcan a afirmat că tot ce a obţinut PSD, în prezent, este ca „o femeie de serviciu să câştige cât un profesor”.

„Pur şi simplu au spulberat tot ceea ce înseamnă echitate şi echilibru în sistemul bugetare. În baza legii nu vor putea să asigure restabilirea echităţii decât dacă recurg la măsuri de austeritate. Este o aberaţie la care nu ne aşteptam ca o asemenea majoritate solidă şi cu o situaţie preluată economic bunicică să ajungă să vorbească de austeritate în doar câteva luni pentru că nu vor avea cum s-o scoată la capăt”, a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PNL a spus că după ce poliţiştii vor pleca din stradă vor ieşi alte categorii salariale pentru că tot acest mecanism al creşterii salariilor a fost „început cu picioarele”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO