Eveniment

Preşedintele Iohannis îl contrazice pe Donald Tusk privind relaţia cu SUA: Noi nu suntem aşa pesimişti. Fondurile alocate din SUA pentru forţele armate în Europa au crescut cu 40%. Relaţia pe securitate este în continuă consolidare

Preşedintele Iohannis îl contrazice pe Donald Tusk...

Autor: Departamentul Politic

29.06.2018, 12:24 128

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că nu este atât de pesimist cu privire la relaţia cu SUA, precum este Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi spune că a militat pentru întârirea legăturii transatlantice.

"Noi nu suntem aşa pesimitişti precum domnul Tusk. Nu ştiu de ce e aşa pesimtist. Şi ieri m-am exprimat clar, şi nu am fost singurul, pentru întărirea relaţiei transaltraltice. Şi Stoltenberg a subliniat că nu e un fir singular, o relaţie are mai multe fire, unele slăbesc, altele se întaresc. De exemplu, fondurile alocate din SUA pentru forţele armate în Europa au crescut cu 40%. Relaţia pe securitate este în continuă consolidare", a declarat preşdintele Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat liderii Uniunii Europene să se pregătească pentru cel mai sumbru scenariu în raport cu SUA.

„În ciuda eforturilor noastre neîncetate de a menţine unitatea Occidentului, relaţiile transatlantice se află sub o presiune imensă din cauza politicilor preşedintelui Trump. Cred că în timp ce trebuie să sperăm pentru ce e mai bun, trebuie să ne pregătim pentru cel mai sumbru scenariu”, a afirmat Donald Tusk, într-o scrisoare adresată liderilor UE înaintea summit-ului Consiliului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO