Eveniment

Preşedintele Iohannis o IRONIZEAZĂ pe Viorica Dăncilă: ”Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou”

Preşedintele Iohannis o IRONIZEAZĂ pe Viorica...

Autor: Departamentul Politic

13.06.2018, 11:20 38184

Preşedintele Klaus Iohannis a ironizat-o pe Viorica Dăncilă, premierul României, într-un discurs în care a vorbit despre analfabeteismul funcţional. "Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii şcolii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România se confruntă cu o rată mare de analfabetism funcţional, atrăgând atenţia că trebuie susţinute programele deja funcţionale privind abandonul şcolar.

"Sistemul educaţional trebuie să facă diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe ale copilului. Şi în România un studiu din 2016 arată că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente, care se reflectă şi în alte sfere ale politicii româneşti. (...) Nu e suficient să asigurăm accesul la educaţie. Trebuie să garantăm accesul la educaţie de calitate. La nivel naţional ne confruntăm cu o criză demografică amplificată., abandon şcolar şi o participare scăzută la învăţământul superior. Poate nu e cazul acum să ne concentrăm creditele pentru învăţământul superior şi să neglijăm alte proiecte deja demarate", a declarat Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare World Development Report: „Learning to Realize Education’s Promise”.

"Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii şcolii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută", a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO