Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, după întrevedere cu oficialul din Emiratele Arabe: Schimburile comerciale sunt o prioritate

Preşedintele Klaus Iohannis, după întrevedere cu...

Autor: Ana Petrescu

17.04.2018, 14:34 151

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după primirea de marţi,la Palatul Cotroceni,a ministrului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi al Cooperării Internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, dr. Sultan Bin Ahmad Sultan Al Jaber, că schimburile comerciale bilaterale sunt o prioritate.

Ministrul din Emiratele Arabe se află în România în contextul desfăşurării primei sesiuni a Comisiei Mixte de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Şeful statului a subliniat că "apreciază în mod deosebit dinamica pozitivă a relaţiilor dintre România şi EAU, care sunt foarte bune la nivel politic, şi a salutat desfăşurarea primei reuniuni a Comisie Mixte de Cooperare, care reprezintă un pas concret pe linia aprofundării cooperării bilaterale pe toate planurile de interes comun, cu accent în ceea ce priveşte domeniul economic", informează Admininistraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a evidenţiat că eforturile de dinamizare a schimburilor comerciale şi a investiţiilor rămân o prioritate în relaţia cu EAU, care sunt primul partener economic al României din regiunea Golfului. În acest sens, Forumul de Afaceri bilateral, care se va desfăşura marţi, reprezintă un impuls pentru valorificarea potenţialului relaţiei economice dintre România şi EAU.

La rândul său, ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite a spus că vizita sa, pe parcursul căreia este însoţit de o amplă delegaţie de reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai sectorului privat din ţara sa, a fost deosebit de fructuoasă, fiind "identificate proiecte concrete de potenţiale investiţii, cu accent pe domeniile energie, transport, infrastructură, logistică, agricultură, turism sau imobiliare", potrivit sursei citate.

Oficialul a transmis părţii române dorinţa şi determinarea conducerii EAU de a deschide un nou capitol în relaţia cu România, pe care o consideră de importanţă strategică. Klaus Iohannis i-a dat asigurări ministrului de stat din cadrul Ministerului de Externe al Emiratelor că se va implica pentru sprijinirea acestui deziderat.

Cei doi au convenit că este necesară o cooperare politică mai strânsă pe plan internaţional, pentru a gestiona mai eficient provocările regionale de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO