Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Naţional: Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului...

Autor: Dana Stanila

26.06.2017, 10:25 114

"Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită pe 26 iunie, reprezintă pentru toţi românii prilejul de a onora stindardul naţional şi întreaga noastră istorie. Pe Drapelul Naţional sunt însemnate, în mod simbolic, toate etapele majore parcurse de ţara noastră, de la marile schimbări politice, la cele economice şi sociale. Semnificaţia Tricolorului s-a îmbogăţit cu fiecare moment istoric crucial din formarea şi consolidarea statului român modern, precum şi cu valoarea dăruirii şi sacrificiului celor care şi-au pus viaţa în slujba idealului naţional", a transmis Iohannis.

Şeful statului a făcut referire, în mesajul transmis, la apartenenţa României la NATO şi Uniunea Europeană, subliniind că România este un aliat de încredere, "un reper de stabilitate" şi "un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est".

"Astăzi, Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est. Ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la valorile autohtone şi de a aduce propria contribuţie la apărarea unităţii, suveranităţii şi independenţei patriei", a apreciat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO