Eveniment

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Cerem alegeri anticipate. PNL nu va refuza să formeze o majoritate care să sprijine un Guvern

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Cerem alegeri...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

16.01.2018, 14:29 323

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că liberalii vor cere, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, convocarea alegerilor anticipate, afirmând că dacă i se va cere, PNL nu va refuza să îşi asume răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern ”fără PSD”.


”Obiectivul nostru este ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am hotărât să nu participăm la nicio formulă de guvernare cu PSD. Am hotărât să votăm împotriva oricărui guvern care conţine în structura guvernamentală PSD. Am decis ca mandatul delegaţie să fie solicitarea de alegeri anticipate, în măsura în care este posibil constituţional”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că, dacă nu va fi posibilă convocarea alegerilor anticipate, PNL nu va refuza să îşi răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern ”fără PSD.

”PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării prin câştigarea alegerilor anticipate. Am hotărât că în cazul în care nu se va lua o decizie favorabilă demarării procedurilor de convocare a alegerilor anticipate ca PNL să nu refuze în cazul în care i se solicită răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern, evident, fără PSD”, a spus Orban.

Liderul PNL a afirmat că liberalii îşi reactualizează programul de guvernare şi îl pot pune pe masă în câteva zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO