Eveniment

Preşedintele României a promulgat legea prin care IT-iştii sunt scutiţi de impozitul pe venit

Preşedintele României a promulgat legea prin care...

Autor: Mediafax

18.07.2017, 00:00 512

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat ieri legea prin care sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, contribuabilii care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, iar IT-iştii de impozitul pe venit.

Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a guvernului 3/2017 pentru modificarea şi completarea legii 227/2015 privind Codul fiscal, promulgată ieri de preşedintele României, mai prevede şi o cotă de impozitare de 1% pe veniturile microîntreprinderilor cu unu sau mai mulţi angajaţi.

De asemenea, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite. Un alt articol se referă la scutirea de la plata impozitului pe venit a mai multor categorii de contribuabili, printre care şi lucrătorii sezonieri, dar şi programatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO