Eveniment

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila: România va depăşi cel mai probabil luni pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru...

Autor: Andreea Tobias

29.03.2020, 15:03 8121

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că România va depăşi cel mai probabil luni pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în aşa fel încât să limităm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend aşteptat care va face ca mâine (luni - n.r.), cel mai probabil, să ajungem la depăşirea acelei cifre de 2.000 de cazuri, care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla şi marţi, dar cred că mai probabil mâine”, a declarat la Digi24 Alexandru Rafila.

Declaraţia vine în condiţiile în care ultimul bilanţ în România arată o creştere a numărului de pacienţi cu 308.

„Urgenţa noastră este să organizăm tratarea pacienţilor în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat Rafila.

Acesta a adăugat că 80% dintre cei diagnosticaţi fac forme uşoare sau medii şi doar 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi trataţi în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.

Citiţi ediţia ZF E-paper de luni 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO