Prevederea „51% produse româneşti“ pe rafturile supermarketurilor, la un pas de abrogare

2 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Controversata „lege a super­marketurilor“, care a pus pe jar o in­dustrie de 10 miliarde de euro, urmează să intre din nou, peste trei săptămâni, pe ordinea de zi în plenul Parlamentului într-o variantă mo­dificată conform cerinţelor Comisiei Europene, susţine Ioan Munteanu, preşedintele Comisiei pentru agri­cultură din Camera De­putaţilor.

„În trei săptămâni sperăm să trimitem raportul final Biroul Per­manent al Camerei Deputaţilor pentru a fi propus pe ordinea de zi. Modi­ficări semnificative nu va avea legea, ci doar ceea ce au sesizat cei de la Comisia Europeană. În 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial vom avea nor­mele de aplicare, însă sperăm ca o parte din ele să le ducem noi în anexe, mă refer la definiţia produselor proaspete care trebuia să intre în norme“, a declarat pentru ZF preşe­dintele Co­misiei pentru agricultură.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.03.2017

 
Cuvinte cheie:
legea supermarketurilor
, produse romanesti
, abrogare
, comisie
, supermarketuri
, retaileri
, comisia europeana
, marfuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide