Eveniment

Prigoana vrea sa mute Parlamentul din Casa Poporului si sa faca mall

14.01.2010, 23:00 28

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat ca a finalizatproiectul de lege privind mutarea sediului Parlamentului, invarianta unicamerala, din Casa Poporului intr-o cladire pe careNicolae Ceausescu o construise pentru Biblioteca Nationala aRomaniei, respectiv cladirea care se afla in fata MagazinuluiJunior. "Este un proiect de lege pe care peste doua saptamani o sail depun in Parlament, de mutare a Parlamentului in BibliotecaNationala", a spus Prigoana. Intrebat daca actualul sediu alParlamentului va fi transformat in mall, el a raspuns: "Existaniste discutii avansate cu companii de entertainment care se ocupade asa ceva. In acceptiunea noastra, mall-ul inseamna magazin, darnu va fi magazin, ci cu totul si cu totul altceva, vor fi cele maimari expozitii si targuri de pe planeta, in ceea ce privestedomenii de activitate variate: lansari de CD-uri, probabi baietiise gandesc sa mute festivalurile internationale in Bucuresti". El aspus ca mutarea Parlamentului se va face peste trei ani.

Casa Poporului are o suprafata de 330.000 mp, fiind a doua ceamai mare cladire din lume. Spre comparatie, cel mai mare mall dinRomania - AFI Palace Cotroceni - are o suprafata construita depeste 200.000 mp, din care aproape 80.000 mp reprezinta suprafatainchiriabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO