Eveniment

Prim-procuror, despre modificările Legilor Justiţei: Mulţi colegi se gândesc să se pensioneze

Prim-procuror, despre modificările Legilor Justiţei:...

Autor: Ciprian Nedelcu, Mediafax

26.01.2018, 20:13 158

Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că modificările legislative din domeniul justiţiei nu fac altceva decât să îngreuneze activitatea instituţiei, dar şi că o eventuală intrare în vigoare a schimbărilor preconizate la Legile Justiţiei ar putea genera probleme foarte mari, colegii săi cu vechime intenţionând să se pensioneze.

„Modificările legislative preconizate descurajează auditorii de a deveni procurori. În urmă cu doi ani aveam şapte auditori care intenţionau să devină procurori colegi cu noi, anul trecut am avut numai doi. De asemenea, mulţi dintre procurorii care au peste 20 de ani de vechime din cadrul unităţii noastre se gândesc să se pensioneze tocmai din cauza acestor schimbări. Dacă modificările la aşa-numitele Legi ale Justiţiei vor intra în vigoare, este foarte probabil ca procurorii de la unitatea noastră să migreze, în condiţiile în care şi aşa avem o schemă redusă de personal şi cele mai multe dosare de soluţionat, de ordinul zecilor de mii. Aceste modificări ne vor determina să ne reaşezăm, să ne reorganizăm întreaga activitate”, a afirmat Palaghia.

Prim-procurorul a mai spus că nu crede că cei care au conceput modificările s-au gândit la modul în care va fi afectată activitatea sa şi a colegilor săi.

„Noi suntem direct expuşi din pricina acestor schimbări, iar persoanele care au conceput acele modificări nu cred că au avut în vedere, de exemplu, ce se va petrece în cazul infracţiunilor legate de siguranţa persoanei sau cum ne vor afecta nouă activitatea”, a mai spus Palaghia.

Potrivit statisticilor pe anul trecut, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a ocupat locul întâi la nivel naţional la dosare soluţionate, cu un număr de 12.559 de astfel de cauze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO