Eveniment

Prima demisie din PSD după scandalul din partid: Deputatul PSD Mihaela Huncă anunţă că demisionează

Prima demisie din PSD după scandalul din partid:...

Autor: Departamentul Corespondenţi

05.09.2018, 12:26 88561

Deputatul PSD Mihaela Huncă anunţă că demisionează din partid. ”Unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune”, scrie aceasta.

”Am intrat în politică în anul 2000. A fost o decizie bine cumpănită, o decizie pe care am luat-o considerând că doar printr-o astfel de implicare aş fi putut contribui eficient la profesionalizarea şi dezvoltarea în primul rând a sistemului din care proveneam şi pe care l-am reprezentat mereu, sistemul de învăţământ. Am ales social-democraţia. Şi social-democrată sunt şi astăzi. Dar social-democraţia în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocraţie şi pe competenţă nu se mai regăseşte astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înţeleg, şi-a uitat şi menirea, şi ideologia. Am sperat, vreme de doi ani, că este doar o etapă de reconstrucţie a partidului, am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor, mi-am exprimat nemulţumirea în faţa autocraţiei care începe să definească exprimarea partidului. Toate aceste iniţiative colegiale au fost lipsite de efect”, scrie deputatul Mihaela Huncă pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Huncă adaugă că nu poate accepta sintagma ”două Românii”, nici scindarea societăţii.

”Sunt împotriva oricărei bătălii fratricide şi cred cu tărie că rolul celor aflaţi la guvernare este să fie în slujba tuturor românilor. Din păcate, unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune. Nu pot merge mai departe alături de această viziune. Şi, fiindcă mulţi alegători m-au învestit cu încredere pentru a-i reprezenta, nu voi alege să mă ascund în spatele biroului, bucurându-mă cu egoism de privilegii, ci voi încerca să dau viaţă, cu responsabilitate, tuturor iniţiativelor pe care mi le-am asumat în campania electorală. Vreau, de asemenea, să le mulţumesc foştilor mei colegi – mulţi dintre ei, oameni minunaţi – pentru tot sprijinul şi prietenia pe care mi le-au acordat în cele aproape două decenii de colaborare şi să le urez succes acelora dintre ei care încă mai gândesc şi simt social-democrat. Poate vor reuşi să aducă partidul în matca sa firească…”, mai scrie deputatul.

Mihaela Huncă a fost, până în decembrie 2016, inspector şcolar general al Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO