Eveniment

Prima tranşă din împrumutul de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost deblocată

Prima tranşă din împrumutul de 150 de milioane de euro...

Autor: Iulian Anghel

25.08.2016, 00:04 322
Premierul Dacian Cioloş merge astăzi la Chişinău în contextul în care Guvernul de la Bucureşti a eliberat prima tranşă de 60 de milioane de euro din împrumutul de 150 de milioane de euro destinat sprijinirii finanţelor ţării vecine, grav afec­tate de furtul în 2014, din sis­temul bancar, a un miliard de dolari.

Presa de la Chişinău a scris ieri că, după ce la 3 august Guvernul român a aprobat deblocarea acordului care era întârziat din cauză că reformele care condiţionau împrumutul nu fuseseră făcute, ieri prima tranşă de 60 de milioane a plecat spre Chişinău. „Deblocarea acestei prime tranşe a fost aprobată de Guvernul de la Bucureşti în şedinţa din 3 august curent, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova. În context, prim-ministrul român Dacian Cioloş va avea mâine, 25 august, (astăzi - n.red.)  prima vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier”, scria ieri independent.md. La rândul său, un comunicat al Guvernului de la Bucureşti îl cita pe premierul Cioloş: „Măsurile adoptate la Chişinău în ulti­mele luni, economice şi institu­ţionale, sunt un răspuns firesc la aştep­tările cetă­ţenilor, elemente necesare stabi­lităţii şi consolidării încrederii în instituţiile statului.

Un rol cât mai activ al societăţii civile ca partener implicat în promo­varea măsurilor de reformă şi în moni­torizarea implementării acestora este o garanţie a continuării şi conso­lidării dezvoltării democratice.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO