Info

Prima tranzacţie majoră din agricultură. O companie a unui şeic din Abu Dhabi, cu afaceri de 1 mld. dolari, aproape să preia Agricost pentru 200 mil. euro

16.03.2018, 16:35 1258

♦ Agricost Brăila este cea mai mare fermă de cereale din România, care operează în sistem de arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei.

Compania românească deţinută de antreprenorul Constantin Duluţe este aproape să fie cum­pă­rată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, un gigant cu afaceri de 1 mld. dolari anual, potrivit sur­selor din piaţă. Tranzacţia se va ridica la pes­te 200 mil. euro, conform datelor ZF.

Al Dahra este o companie din Abu Dhabi, ce face parte din holdingul Al Ain, fondat de Al­te­ţea Sa Şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activităţi în agricultură - cul­tivarea cerealelor, producţia şi tradingul aces­tora, având două divizii - de hrană pentru ani­male şi pentru oameni, mai exact producţia de orez, făină, fructe şi legume.

Compania s-a dez­voltat puternic prin achiziţii şi fuziuni la ni­vel mondial, conform datelor de pe site-ul pro­priu, fiind activă în peste 20 de pieţe.

Gigantul Al Dahra are o cifră de afaceri totală de peste 1 mld. dolari, cu o creştere anuală (compound annual growth rate) de 51%.

Compania deţine sau operează în sistem de arendă circa 200.000 de acri în toată lumea (81.000 de hectare), po­tri­vit site-ului propriu. Achiziţia Agricost din Ro­mânia ar însemna o creştere de aproape 70%.

Agricost Brăila operează în sistem de arendă aproape 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, fiind astfel cea mai mare fermă de pe piaţa locală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO