Eveniment

Primăria are 160 mil. euro pentru infrastructura Capitalei

Mădălin Dumitru, director general pe infrastructură la Primăria Capitalei, a participat ieri la emisiunea ZF Live

Mădălin Dumitru, director general pe infrastructură la Primăria Capitalei, a participat ieri la emisiunea ZF Live

Autor: Bogdan Alecu

14.01.2014, 20:59 897

Primăria Capitalei va avea în acest an un buget de aproximativ 700 milioane de lei (160 mil. euro), similar cu cel de anul trecut, pentru proiecte de infrastructură, printre proiectele prioritare nu­mărându-se pasajul din Piaţa Presei Libere, dar şi faza a doua a bulevardului Uranus, ce va include un tunel de 800 de metri pe sub dealul Parla­men­tului.

„Bugetul pentru anul acesta nu a fost stabilit, se lucrează pe bugetul provizoriu, raportat la lucrările începute anul trecut. Sperăm să fie un buget cel puţin la nivelul celui de anul trecut. În 2013, la nivel  de direcţie generală infrastructură au fost aproximativ 700 de milioane de lei“, a spus Mădălin Du­mitru, director general în cadrul Direc­ţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice a Primăriei Capitalei.

Bugetul va fi suplimentat prin obţi­ne­rea de finanţări europene pentru une­le proiecte cum ar fi pasajul de la Pia­ţa Sudului.  „Având în vedere că se obţin finanţări europene şi că începe un nou ciclu de finanţare 2014-2020, speranţele sunt ca bugetul local să fie similar cu cel din 2013, iar din partea resurselor atrase rambursabile sau nerambursabile să avem surprize plăcute pentru că de fiecare dată când se fi­nali­zează proiecte, benefiicile sunt importante pentru municipalitate“, a spus Dumitru.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO