Eveniment

Primăria Capitalei anunţă achiziţia a 106 ambulanţe. Firea: Vor reduce aşteptarea la apelurile 112

Primăria Capitalei anunţă achiziţia a 106 ambulanţe....

Autor: Nicolae Oprea

01.08.2018, 18:46 150

Primarul general a semnat, miercuri, contractul de achiziţie a 106 ambulanţe, în valoare de 8,7 milioane de euro. Gabriela Firea a declarat că aceste ambulanţe vor duce la scăderea timpului de aşteptare atunci când este un apel la 112.

„Am finalizat achiziţia a 106 ambulanţe de urgenţă, pe care Primăria Capitalei le-a achiziţionat astăzi. Câştigătorul acestei licitaţii este compania Deltamed. Aceste ambulanţe sunt marca VW şi vor fi livrate pe parcursul unui an de zile, începând cu luna noiembrie a acestui an, iar cele mai multe vor fi livrate până în luna februarie, minimum 62 de ambulanţe tip B şi 12 ambulanţe tip C. Până în mai 2019, vor mai fi livrate minimum 13 ambulanţe tip B şi minimum două tip C. Până în iulie, vor mai fi livrate şi celelalte 14 bucăţi tip B şi trei tip C”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit primarului general, valoarea investiţiei va fi de 8,7 milioane de euro.

„Valoarea totală a acestui contract este de 8,7 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro este suma provenită din dividendele cuvenite Primăriei Capitalei din contractul pe care îl derulăm cu Apa Nova şi restul de 4,1 de milioane de euro fiind din bugetul propriu. Aceste 106 ambulanţe de urgenţă rămân în proprietatea Primăriei Capitalei, dar ele vor fi folosite de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, care are mare nevoie de înnoirea parcului de ambulanţe. Are acum 108 ambulanţe, dar multe dintre ele sunt deja depăşite ca uzură fizică şi morală. Acest contract semnat astăzi înseamnă creşterea calităţii serviciilor medicale, scăderea timpului de aşteptare atunci când este un apel la 112”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Prezentă la semnarea contractului, Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ifov a declarat că în prezent serviciul are în dotare ambulanţe vechi chiar şi de 16 ani.

„Aşteptăm aceste ambulanţe cu foarte multă nerăbdare. Parcul auto care numără 190 de maşini are 80 la sută durata de folosinţă îndeplinită. Acestea ar fi trebuit casate, scoase din folosinţă. Vom primi ambulanţe noi care vor înlocui ambulanţele mai vechi de 11 ani, avem chiar şi ambulanţe care au intrat în al 16-lea an de utilizare. Pe altele le vom păstra în perfectă stare de funcţionare, care rezervă, pentru a putea suplimenta capacitatea de intervenţie”, a declarat Alis Grasu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO