Eveniment

Primăria Capitalei şi sectoarele, venituri de 10 miliarde de lei în 2017

Primăria Capitalei şi sectoarele, venituri de 10...

Autor: Iulian Anghel

23.03.2017, 00:07 326

Primăria Generală a Bucureştiului şi sectoarele ar urma să aibă, împreună, în acest an, venituri de peste 10 miliarde de lei (4,5% din veniturile bugetului general consolidat, la nivelul lui 2016), în vreme ce cheltuielile programate sunt de peste 12 miliarde de lei.

Primăria Generală a pus în această săptămână în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2017, care prevede venituri municipale de peste 5 miliarde de lei (4 miliarde de lei venituri curente şi aproape un miliard de lei excedent bugetar din anii trecuţi), în vreme ce cheltuielile totale sunt prevăzute la peste 6 miliarde de lei.

Sectoarele au împreună o sumă chiar mai mare decât primăria generală şi, astfel, Capitala va avea pentru în­treţinere şi dezvoltare peste 10 miliarde de lei în acest an - o sumă uriaşă care depăşeşte veniturile totale ale princi­palelor zece oraşe reşedinţă de judeţ din România. Spre comparaţie, municipiul Cluj ar urma să cheltuiască în acest an 1,35 mld. lei, puţin sub chel­tuielile prevăzute în sec­to­rul 1 din Bucureşti – 1,36 mi­liar­de de lei.

În ciuda sumelor uriaşe de care dispune oraşul, sunt puţine lucrări de anvergură în Bucureşti. Proiectele noi sunt ca şi inexistente. Din cele 6 miliarde de lei programate să fie cheltuite de Primăria Generală, „cheltuielile de capital” înseamnă 1,3 mld. lei, dar cheltuielile în investiţiile de infrastructură sunt puţin peste 250 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO