Eveniment

Primaria Capitalei va sti peste sase luni pe unde trece autostrada suspendata

10.01.2010, 23:05 37

Constructia autostrazii suspendate, anuntata de Sorin Oprescu,primarul general al Capitalei, inca din campania electorala, nu vaincepe mai devreme de a doua jumatate a anului acesta, pentru caabia acum se face studiul de fezabilitate.

Madalin Dumitru, care ocupa de peste un an pozitia de directorgeneral al Directiei de Infrastructura din Capitala, afirma ca abiala jumatatea anului va sti cat costa autostrada suspendata si careva fi graficul de executie. In aceste conditii, constructiaautostrazii ar putea incepe la sfarsitul anului acesta sauinceputul lui 2011.

Autostrada pornea initial dinspre Iuliu Maniu catre soseauaPetricani (acesta fiind primul tronson, in planurile Primarieiautostrada va inconjura Capitala ca o varianta ocolitoare), unde vaface legatura cu viitoarea autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Insa, reprezentantii PMB nu au mai dorit sa ofere informatiidespre viitorul traseu al autostrazii si despre valoareainvestitiei pana la finalizarea studiului de fezabilitate.

"Dupa aprobarea Planului Urbanistic Zonal care este asteptata inprimul semestru al anului 2010 se va face studiul de fezabilitate,deci ne asteptam ca in semestrul al doilea al anului 2010 atatcosturile, cat si graficul de executie sa fie cunoscute", adeclarat pentru ZF Dumitru.

Finantarea proiectului ar putea veni de la investitori chinezi,potrivit unor declaratii facute in presa anul trecut de catreOprescu, care urma sa aloce circa 85% din fondurile necesare pentruconstructia autostrazii in cadrul unui parteneriatpublic-privat.

Reprezentantii Asociatiei Romane a Antreprenorilor dinConstructii (ARACO) sustin ca autostrada suspendata poate fi unuldintre proiectele care sa decongestioneze traficul din Capitala,mai ales in intersectiile aglomerate.

"Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii primariei,proiectul va fi regandit si se va face doar acolo unde trebuie sicat trebuie. Noi am fost in China recent, unde autostrazilesuspendate sunt o necesitate si vom prezent in curand solutiilecare pot fi aplicate si la noi", afirma Alexandru Dobre, directorin cadrul ARACO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO