Eveniment

Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere de 2.000 de lei femeilor însărcinate

Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere de 2.000 de...

Autor: Nicolae Oprea

23.03.2018, 13:19 233

„Prin acest proiect, femeile însărcinate vor beneficia, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi pentru eventualele tratamente necesare nedecontate. Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 de lei, acordându-se de două ori. După procesarea cererii, se acordă primul voucher în baza primei adeverinţe medicale. După intrarea în luna a şasea de sarcină, se acodă al doilea voucher, în baza celei de-a doua adeverinţe medicale”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, propunerea primarului general este argumentată, printre altele, prin rata scăzută a natalităţii.

„Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Dacă proiectul va fi votat de consilierii CGMB, voucherele se vor acorda pentru femeile care au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti - cu viza de reşedinţă dobândită cu cel puţin şase luni de la data demarării proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO