Eveniment

Primăria Ploieşti a luat de la BRD un credit de 40 mil. euro pentru investiţii

Autor: Alexandra Chelu

28.02.2011, 23:30 47

Primăria Ploieşti a contractat de la BRD un credit de 40milioane de euro, pe termen de 12 ani, pentru realizarea unorinvestiţii de interes public local, inclusiv reabilitarea a douăcartiere.

Potrivit unui anunţ al primăriei, contractul are drept scopcontractarea unei finanţări rambursabile interne de cătremunicipiul Ploieşti, care va avea ca finalitate finanţareaviitoarelor investiţii de interes local.

Durata de contractare a creditului este de 12 ani, iar oferta afost selectată în proporţie de 70% în funcţie de preţ şi de 30%după alternativele de finanţare.

Conform unei decizii a Consiliului local al municipiuluiPloieşti, primăria a lansat implementarea proiectelor evaluate şiavizate de Autoritatea de Management pentru Programul OperaţionalRegional cu finanţare nerambursabilă, a proiectelor de reabilitarea cartierelor Bereasca şi Mitică Apostol şi a proiectului derefacere a stadionului Ilie Oana. "Pentru susţinerea finanţăriiacestor proiecte este necesară contractarea unui credit intern învaloare de 172 milioane lei (40 mil. euro) (...)", a decisConsiliul local.

Valoarea totală estimată a proiectelor este de 775,25 mil. lei,inclusiv TVA, iar Primăria Ploieşti trebuie să asigure finanţarepentru 280,28 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO