Eveniment

Primăriile din sectoarele 4 şi 6 vor să ia credite cu o valoare totală de aproape 100 mil. euro

Primăriile din sectoarele 4 şi 6 vor să ia credite cu o valoare totală de aproape 100 mil. euro

Foto: Shutterstock

Autor: Ioan Dornescu

18.12.2012, 00:06 498

Primăria Sector 6 vrea să contracteze un împrumut de până la 240 milioane lei (53,8 milioane euro) pentru lucrări de reabilitare termică a locuinţelor, iar Primăria Sector 4 intenţionează să ia două credite de 200 milioane lei (44,8 milioane euro) pentru refinanţări şi finalizarea unor investiţii.

Contractul autorităţilor din Sectorul 6 este împărţit în cinci loturi, cu valori cuprinse între 15 milioane lei şi 70 milioane lei, potrivit unui anunţ al instituţiei.

"Având în vedere resursele financiare reduse la nivelul bugetului local de susţinere a programului de reabilitare termică pe raza Sectorului 6, imposibilitatea de a asi­gura prin contribuţie proprie finalizarea pro­iectelor în curs de execuţie la termenele scadente, fără a afecta bugetul de cheltuieli al pri-măriei pe termen scurt şi lung, Sectorul 6 doreşte în acest sens accelerarea procedurii de nego­ciere, cu publicarea prea­labilă a unui anunţ de partici­pare", potrivit sursei citate.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 decembrie.

Primăria Sector 4 intenţionează să contracteze o linie de credit pentru refinanţarea unei facilităţi existente în valoare de 100 milioane lei, dar şi a unui împrumut intern de aceeaşi valoare pentru finalizarea unor obiective de investiţii de interes public local.

Contractul va fi atribuit prin negociere, iar cererile şi ofertele pot fi depuse până la 14 ianuarie.

Împrumuturile celor două primării, atribuite pentru preţul cel mai scăzut, vor fi finanţate de la bugetul local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO