Eveniment

Primarul Capitalei, Gabriela Firea ameninţă: Dacă firmele de salubritate nu vor deszăpezi, întrerupem contractul; Ne vedem la Tribunal!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea ameninţă: Dacă...

Autor: Radu Tutulan

06.01.2017, 12:07 146

,,Toată noaptea s-a lucrat la centrul de comandament- al Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti. În Capitală, în toate intersecţiile principale, dar nu numai, se circulă normal, în condiţii de iarnă. Am dispus operatorilor de salubritate să intervină pe tot parcursul zilei, pentru că altfel ne-am trezi cu toată Capitala blocată. Am insistat asupra intervenţiilor pe străzile adicente, secundare. La numărul de telefon, telverde, am primit în jur de 90 de apeluri. Câteva semnalau avarii la Enel, câteva au semnalat semafoare nefuncţionale şi câteva ne semalau semafoare defecte. Am anumite nemulţumiri în ceea ce priveşte Sectorul 5, nu ştiu exact care sunt motivele, ei spun că s-a acţionat, dar nu se vede aşa de bine. Cele mai multe sesizări la telverde au făcut referire la Sectorul 5." a declarat Gabriela Firea.

O raportare făcută de companiile de salubritate la ora 10:30 arată că în Sectorul 1 gradul de intervenţie pe străzile secundare este de 30-40%, în Sectorul 2 este de 65%, în Sectorul 3 este de 70-80%, în Sectorul 4 este de 75-80%, în Sectorul 5 e de aproximativ 50%, iar în Sectorul 6, de asemenea, aproximativ 50%.

,,Cu mine chiar nu e de joacă. Noi dăm un test în faţa cetăţenilor. Eu, împreună cu domnul prefect şi domnul viceprimar consider că ne-am făcut datoria, la nivel managerial. Dacă mai departe, companiile de salucritate care au contracte cu primăriile de Sector nu îşi fac datoria, eu vă garantez că este ultima acţiune în Capitală! Aici nu e cu amenzi, aici e cu <<mai au sau nu mai au contract în Capitală>>. Acum vor dovedi dacă vor să mai lucreze în Capitală. Voi fi intransigentă, nu voi fi de acord să continue un contract cu o companie care nu a deszăpezit cum trebuie. Eu vă garantez că există prevederi în orice contract în care, dacă dovedeşti că nu s-a respectat contractul, el poate să înceteze. Ajungem noi la Tribunal! Nu cred că va fi cazul, eu mai sper încă ca cei care nu au acţionat 100% eficient în orele trecute, să recupereze", a mai spus Primarul General al Bucureştiului.

Gabriela Firea a precizat că ninsoarea va continua şi în zilele următoare, astfel încât deszăpezirea trebuie să se facă fără întrerupere, inclusiv pe străzile secundare, altfel Bucureştiul riscă să se blocheze din cauza nămeţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO