Eveniment

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Pe liniile de tramvai va circula şi autobuzul, pentru fluidizarea traficului din Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Pe liniile de tramvai...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

07.09.2017, 15:04 1030

„Într-o perioadă nu foarte îndepărtată, vom lansa un alt proiect menit să decongestioneze circulaţia şi să mai rezolve, parţial măcar, aglomeraţia din Capitală, şi anume, pe liniile de tramvai, acolo unde structura acestora permite, va circula şi autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Nu va mai fi nevoie să avem o situaţie de genul celei care s-a întamplat cu pilotul din zona de Nord a Capitalei, în zona Baneasa - care pe de o parte rezolvă problema, dar cetăţenii consideră că o să creezi alte două-trei probleme prin rezolvarea uneia - şi atunci am spus că, pentru început, benzile unice din Capitală să fie cele care sunt deja create şi au această infrastructură, şi anume autobuzele să poată să intre pe linia de tramvai”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai explicat că sunt deja câteva zone în Bucureşti unde se va lansa proiectul, menţionând totodată că nu toate au infrastructura necesară.

„Avem deja câteva trasee pe care le-am stabilit, acest proiect poate să demareze în scurt timp. Etapa a doua va fi aceea în legătură cu care linia de tramvai va trebui să fie amenajată, astfel încât să poată să intre şi autobuzul. Şi, fireste, există şi zone unde nu se poate aceste lucru, din cauza construcţiei şi nivelului ridicat al liniei de tramvai”, a mai spus primarul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO