Eveniment

Primarul Capitalei îi asigură pe bucureşteni că nu vor rămâne fără apă caldă, după anunţul făcut de Romgaz. „ Ar fi o faptă penală"

Primarul Capitalei îi asigură pe bucureşteni că nu...

Autor: Mediafax

27.09.2016, 11:06 131

Primarul Capitalei anunţă că nu se pune problema opririi apei calde în Bucureşti ca urmare a anunţului făcut de Romgaz, Gabriela Firea precizând că până la finalul anului primăria va acorda 42 de milioane de euro către RADET o parte din bani urmând să ajungă la Romgaz.

"Îi asigur pe bucureşteni că nu se pune problema opririi apei calde. Ar fi o faptă penală. Având în vedere că Romgaz este în proprietatea statului în procent de 70%, iar ELCEN este în proprietatea statului în procent de 90%, statul român taie gazul statului român, pedepsindu-i pe români. Aceasta este concluzia, pentru că cele doua entităţi Romgaz şi ELCEN sunt în subordinea Guvernului României, au în consiliul de administraţie reprezentanţi ai Guvernului României şi unul dintre consiliile de administraţie, cel al Romgaz, a decis să taie gazele către ELCEN, doar pentru că acesta a intrat în insolvenţă, procedura necesară în actuala situaţie economică", a precizat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă, după ce Romgaz a anunţat luni seara că începând de marţi va întrerupe livrările de gaze naturale către Elcen.

Municipalitatea anunţă că până la finalul anului va plăti 42 de milioane de euro către RADET astfel încât regia să poată face plăţi către Electrocentrale iar Elcen către Romgaz, Distrigaz si Transgaz, precizând că problema este acum de competenţa Guvernului. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz este de 319 milioane lei.

Romgaz a anunţat că va opri, începând de marţi, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvenţă înaintată de societate, fără a anunţa în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalităţile prevăzute în contracte.

La sediul Ministerului Energiei are loc, marţi dimineaţa, o întâlnire cu reprezentanţii companiilor implicate şi ai ministerului Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO