Eveniment

Primele de loialitate, noul beneficiu pentru retenţia programatorilor

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

07.05.2015, 00:07 3421
Angajatorii din industria IT din vestul ţării au început să acorde prime de loialitate programatorilor ca să îi ţină mai mult în companii, acesta fiind un beneficiu care se acordă după ce aceştia rămân în companie pentru o anumită perioadă de timp.

„Pentru angajaţii care stau în companie mai mult de 5 ani, această primă (care se acordă de obicei o singură dată- sub formă de sumă fixă) poate ajunge până la 6.500 lei brut, iar pentru angajaţii care au depăşit 10 ani în cadrul firmei se ajunge la cifre şi mai mari, adică la peste 14.000 lei brut”, a explicat Şerban Mrejeru, coordonator al studiului salarial Aims Salary Map IT 2015, realizat de către compania AIMS Executive Search & Consulting.

Competiţia mare pe candidaţii din IT, dar şi nevoia de retenţie a angajaţilor îi determină pe angajatori să suplimeneze ofertele de beneficii. Astfel, al 13-lea salariu, programul flexibil de lucru, abonamentele sau asigurările medicale private, programele de training sau maşinile de serviciu sunt doar o parte din beneficiile la care au acces angajaţii din industria IT din provincie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO