Eveniment

Primul român pe Everest vrea un preşedinte care să tacă şi să facă. “Eu n-aş putea fi preşedinte. Sunt un om prea bun, prea corect”

Primul român pe Everest vrea un preşedinte care să...
19.09.2014, 15:27 349

Caravana “VREAU PREŞEDINTE” a ajuns în Neamţ, unde aerul tare de pe Ceahlău îţi dă senzaţia că România, aşa frumoasă, ar merita soarta mai bună a unor ţări în care Alpii străjuiesc civilizaţii conduse de figuri decente.

Aici nu avem vârfuri ca Mont Blanc, avem Pietricica, unde dacă întrebi lumea care este cea mai importantă personalitate actuală a zonei ai putea avea surprize, pentru că un primar care a făcut o telegondolă poate fi consdierat mai reprezentativ decât un om care a cucerit Everestul.

Aşa că mergem pe urmele alpinistului, ale omului, ale temerarului. Constantin “Ticu” Lăcătuşu. Are obrajii brăzdaţi de timp şi intemperii şi ne primeşte zâmbind stingher, ca un erou care vrea să rămână anonim.

Hârşit pe munte, nu are nevoie de preambul. Primeşte întrebările atent, parcă circumspect, dar nu este decât experienţa lui de viaţă care l-a învăţat că a fi pripit când nu trebuie te poate lăsa fără bătăi de inimă. Derizoriu sau nu, pentru un om care a fost deasupra tuturor, discuţia este despre cine va fi deasupra românilor. Cine le va fi preşedinte?

VP - Aţi fi bun de preşedinte al României?

CL - Hm... Nu cred acum. Sunt un om prea bun, prea corect. (Zâmbeşte amar şi îl căinează pe Emil Constantinescu, om care i-a fost profesor la facultate – “nici el nu a reuşit, a vrut să facă treabă, să fie perfect, s-a declarat învins de ceea ce este în jurul nostru”)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO