Eveniment

Principalul indice al bursei poloneze, în creştere puternică

Principalul indice al bursei poloneze, în creştere...

Autor: Catalina Apostoiu

28.04.2017, 00:00 309

Principalul indice al bursei de la Varşovia, WIG20, a avansat cu aproximativ 21% în acest an în condiţiile în care rata de creştere a PIB-ului polonez a atins probabil 4% în primul trimestru pe baza ultimului set de date economice publicat de Biroul Central de Statistică al ţării, existând perspective de accelerare a ritmului de creştere în trimestrele viitoare, relatează Warsawvoice.pl.

Creşterea economiei a confirmat faptul că avansul pieţei de acţiuni început cu mai mult de un an în urmă este raţional în condiţiile în care accelerarea creşterii PIB va fi urmată de câştiguri corporate mai mari, notează Wojciech Bialek, analist-şef al CDM Pekao.

Indicele WIG ar urma să crească în continuare până în iulie-august şi să atingă 68.000 de puncte, cu 12% mai mult decât în prezent, adaugă Bialek. Semnalele pozitive legate de economia locală vor continua să alimenteze creşterea indicilor busei de la Varşovia, anticipează Damian Rosinski, analist-şef al DM AFS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO