Eveniment

Priorităţi legislative de toamnă: PSD anunţă o lege a lobby-ului, una a vânzării terenurilor agricole şi înfiinţarea Casei de Comerţ

Priorităţi legislative de toamnă: PSD anunţă o lege...

Autor: Iulian Anghel

04.09.2017, 00:07 1243
Coaliţia de guvernare PSD/ALDE şi guvernul Tudose au stabilit, la finalul săptămânii trecute, la Mamaia, ce noi legi vor avea prioritate în sesiunea palamentară de toamnă care a început la 1 septembrie.

Între legile anunţate de liderul PSD Liviu Dragnea ce trebuie adoptate în următoarele patru luni sunt unele proiecte vechi de ani de zile, precum o lege a lobby-ului, şi altele neaşteptate, asemenea unei noi legi care să-i avantajeze pe români la cumpărarea de terenuri agricole sau o lege de înfiinţare a unei case de comerţ a statului care să-i ajute pe antreprenorii români să-şi exporte produsele.

Ideea Casei de Comerţ a fost anunţată de Dragnea în a doua parte a lunii august, când a arătat că vrea să înfiinţeze în maximum o lună o companie de stat românească care să preia  cerealele, legumele şi carnea produse în România, produse pe care să le vândă la export în ţările din Golf sau în China, unde există o mare cerere de produse agricole româneşti.

România este unul dintre cei mai mari producători de cereale şi seminţe oleaginoase din UE, însă îşi vinde cea mai mare parte a producţiei la export sub formă de materie primă brută neprocesată şi cumpără din import produse alimentare procesate, cu valoare adăugată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO