Eveniment

Probleme cu plata rovinetei în toată ţara, serverul CNADNR, care stochează datele, nu funcţionează

Probleme cu plata rovinetei în toată ţara, serverul...

Autor: Gabriela Ghitcuta

30.04.2016, 13:07 873

Serverul CNADNR care stochează datele despre emiterea şi monitorizarea taxei de drum nu funcţionează încă de sâmbătă dimineaţă, astfel că nu pot fi achiziţionate roviniete nici de la benzinării, nici achitate prin sms, anunţă reprezentanţii instituţiei.

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că astăzi, 30.04.2016, în urma unor defecţiuni tehnice survenite la sistemul informatic de emitere, gestiune şi
monitorizare a rovinietei, achiziţionarea acesteia, precum şi plata taxei de trecere la podurile Dunărene (peaj), prin intermediul sistemului, sunt oprite", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Potrivit oficialilor CNADNR," pe perioada în care sistemul nu funcţionează, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contravenţiei pentru cei surprinşi în trafic fără rovinietă".

Pe drumurile naţionale din ţara noastră sunt funcţionale aproape 100 de camere prin care se poate verifica dacă şoferul a achitat taxa de drum.

Din cauza defecţiunii tehnice, sâmbâtă, nu poate fi achitată nici taxa prin SMS la podul de la Feteşti, pentru că plata acesteia funcţionează pe acelaşi sistem ca cel al rovinietei. Totuşi, şoferii care trec pe la Podul Feteşti, au la dispoziţie 24 de ore pentru a da mesajul pentru plata taxei, după momentul trecerii, astfel că până atunci poate sistemul va fi reparat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO