Eveniment

Producţia industrială, în scădere cu 0,8% în iulie

Autor: Adrian Voicu

08.09.2010, 10:34 14

În iulie, producţia industrială a scăzut faţă de lunaprecedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţiede numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,3%,respectiv cu 0,8%, conform datelor Institutului Naţional deStatistică (INS).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul dezile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna precedentă,a scăzut în principal ca urmare a scăderii industriei prelucrătoare(-1,1%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şitermică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,0%).Industriaextractivă a crescut cu 0,5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi înindustria bunurilor de capital (-0,9%) şi în industria bunurilor deuz curent (-0,2%). Creşteri au fost înregistrate în industriabunurilor de folosinţă îndelungată (+4,9%), industria bunurilorintermediare (+0,6%) şi în industria energetică (+0,1%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţiaindustrială a înregistrat o creştere de 2,3% ca serie ajustată şide 3,4% ca serie brută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO