Eveniment

Productie de asfalt cu bani de la UE

19.11.2009, 00:00 380

Firma Diferit din Cluj-Napoca specializata in constructia sireabilitarea de drumuri si poduri si care anul trecut a inregistrato cifra de afaceri de 11,1 milioane de euro, va achizitiona ostatie pentru producerea asfaltului pentru care va primi fondurinerambursabile de peste 4,5 milioane de lei (peste un milion deeuro la un curs de 4,3 lei).

Proiectul "Baza de productie cu statie de mixturi asfaltice"care are o valoare totala de peste 11 milioane de lei (peste 2,5mil. euro) a fost depus anul trecut in cadrul ProgramuluiOperational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE).

"Valoarea cheltuielilor neeligibile pe care trebuie sa lesuportam noi este mai mare decat finantarea nerambursabila.Proiectul presupune achizitionarea unei statii de mixturi asfalticesi constructia de platforme, fundatii, boxe pentru aceasta statie,cheltuieli pe care trebuie sa le suportam noi", spune NicolaePetri, actionarul companiei .

Costurile cu statia de mixturi asfaltice reprezinta peste 52%din proiect, adica 7,2 mil. lei (1,6 mil. euro).

"Instalatia va fi livrata in doua transe si apoi va trebui saconstruim fundatia si amenajarile exterioare, perioada deimplementare prevazuta fiind de 12 luni de zile de la data semnariicontractului, respectiv anul acesta in octombrie", adaugaactionarul Diferit.

Compania are in prezent 150 de angajati.

Cine ia banii:

Compania: Diferit din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: constructia si reabilitarea de drumuri sipoduri

Proiectul: "Baza de productie cu statie de mixturiasfaltice"

Valoarea totala a proiectului: 2,5 mil. euro

Suma pe care o primesc de la UE: 1 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 11,1 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO