Eveniment

Prognozele de crestere a economiei s-au imbunatatit

21.01.2010, 23:09 19

Economistii incep sa-si revizuiasca in sus previziunile decrestere a economiei in 2010 in conditiile in care productiaindustriala si exporturile au revenit pe plus in ultimele luni aleanului trecut, iar bancherii semnaleaza deja o crestere ainteresului pentru credite al companiilor.

Fondul Monetar International, ale carui previziuni sunt deobicei printre cele mai pesimiste, vede acum o crestere cu 1,3% aeconomiei romanesti in 2010, mult peste peste estimarea anterioara,de 0,5%. Si estimarea Guvernului indica o crestere cu 1,3% aeconomiei, in timp ce BNR vede o crestere de 1,5%.

Cea mai optimista prognoza vine din partea agentiei de ratingMoody's, care se asteapta la o crestere economica de 2,3% anulacesta, peste estimarea anterioara de 1,2%. Si prognoza analistiloragentiei Fitch este una optimista, indicand o crestere economica de2%.

Banca Mondiala a decis recent sa-si mentina estimarea privindcresterea economica a Romaniei la 0,5%. Totusi, institutia si-arevizuit semnificativ prognoza de crestere a economiei romanesti in2011, de la 2,5% la 4,2%.

Estimarile bancilor locale situeaza cresterea economica in jurula 1% anul acesta. Cea mai pesimista previziune vine de la Unicreditsi indica un avans de doar 0,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO