Eveniment

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru modernizarea zonei centrale a municipiului Satu Mare

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

11.06.2018, 17:31 201

Primăria Satu Mare a câştigat două proiecte europene în valoare totală de aproximativ 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului vechi şi a centrului nou al municipiului. Prin intermediul acestor proiecte europene se are în vedere reducerea emisiilor de carbon în zona centrală a municipiului Satu Mare prin creearea unei infrastructuri velo şi pietonizarea zonei, reamenajarea spaţiilor verzi, modernizarea fântânilor arteziene, cât şi a trotuarelor şi aleilor, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Satu Mare.

’’Cele două proiecte fac parte dintr-un integrat care îşi propune să transforme zona centrală într-o zonă de atracţie care să reunescă zone pietonale de recreere, de agrement, reprezentate de Parcul Central, cu zonele în care se află clădirile istorice monument. Se are în vedere însufleţirea acestei zone a oraşului de la un capăt la celălalt, ţinându-se cont de nevoile comunităţii şi de necesitatea implementării unor măsuri de regândirea a traficului şi reducere a emisiilor de CO2’’, a spus Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO