Eveniment

Propunere de facilităţi fiscale pentru hotelieri

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

04.09.2014, 00:00 57

Hotelierii ar putea beneficia de o serie de facilităţi fiscale, printre care reducerea impozitului pe profit şi a contribuţiilor sociale, şi ar putea primi garanţii de stat pentru credite de investiţii, potrivit unui proiect al Departamentului pentru IMM şi turism, aflat în dezbatere. În plus, proiectul, aflat în dezbatere publică şi pe circuitul de avizare la mai multe instituţii publice, prevede şi reducerea taxei aferente licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a taxei anuale aferente autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Potrivit Departamentului pentru IMM şi turism, facilităţile fiscale ar urma să stimuleze investiţiile în turism, contribuind astfel la creşterea numărului locurilor de cazare, la diversificarea serviciilor de agrement, care ar extinde sezonul, având ca efecte creşterea numărului de turişti, ocuparea forţei de muncă şi creşterea consumului. Totodată, bugetul de stat va creşte, prin majorarea contribuţiilor sociale rezultate din locurile de muncă nou create şi creşterea încasărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO